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jeudi 16 février 2012

Jelly Bang

This Spring, British jellymongers we are fond of, Sam Bompas & Harry Parr, launch a food explosion service for weddings, reports blogger Cakehead Loves Evil. Trained explosives technicians will lay charges within your wedding cake which you can detonate at the climax of the evening. Bompas & Parrs food explosion service pushes the triumph of  spectacle over taste to its ultimate conclusion. The ritual of cutting the cake is significantly enhanced through the explosion, the sense of occasion heightened by the blast and your guests are spared eating flavourless fruitcake.

The explosions were documented by the British photographer Ryan Hopkinson allowing the disintegration of the jelly to be studied. The images serve to demonstrate the kinetic, social, biological, nutritional and temporal potential of a single dish and ask the viewers to look again at what’s on the end of their spoon. Harry Parr comments:
“Wedding cakes can be brutally stodgy. Blowing the cake up spares the stomach after a heavy meal is a good way to wake guests up for the speeches!”


Pour ce printemps, les designers culinaires britanniques Sam Bompas et Harry Parr, dont l'inclinaison pour la jelly est tout à fait réjouissantelancent le concept de gâteau de mariage explosif, indique Cakehead Loves Evil. Votre gâteau de mariage sera farci d'explosifs par des artificiers, de telle sorte que vous puissiez le faire exploser  au moment idoine. Bompas & Parr célèbrent  ainsi le triomphe du spectacle sur le goût de façon éclatante, le rituel de la découpe du gâteau se trouvant rehaussé par cette explosion qui permet aussi à vos invités de se soustraire à une dégustation souvent insipide.

Ryan Hopkinson a photographié les différents stades de l'explosion, permettant l'éude minutieuse de la désintégration de la jelly. Les images permettent de montrer le potentiel cinétique, social, biologique, nutritionnel et temporel d'un simple plat et interrogent le spectateur sur sa perception de la nourriture disposée dans sa cuillère. Harry Parr commente ainsi la démarche : 'Les gâteaux de mariage peuvent être de vrais étouffe-chrétiens. Les faire exploser permet d'épargner l'estomac des invités après un repas copieux, tout en les réveillant pour les discours !'


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