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lundi 9 janvier 2012

Culinary Educative Experience


What would you do if you were finding yourself hungry on a Friday evening and you happen to live in a place where dining out is as expensive as cooking at home ? Or for that matter, waiting to be seated in a restaurant will require at least a one hour waiting period ? So, where would take your friends for a unique dining experience ?
One solution that might not cross your mind at first is pretending to improve your culinary skills by taking a cooking class in a well-known gastronomic establishment.
That has the advantage of you cooking just a single dish and at the same time indulging in all the marvels your cookmates prepared. Secondly you will meet a rare bunch of people: couples that are escaping their kids for one night, lonely bankers who are hoping to find their princess and tedious housewifes who really want to perfectionate their kitchen portfolio.

But you might happen to meet as well dedicated chefs such as a Japanese mom and her daughter contemplating over their lovely dish and deeply concentrated to get it just right.
And what makes it all worthwile, is exchanging German mulled wine recipes with exactly those impressive Japanese cookmates. Enjoy your meal.



Que faire un vendredi soir, si vous avez faim et habitez dans un endroit où, cuisiner chez soi coûte aussi cher que dîner dehors ? ou s'il faut attendre une heure avant d'espérer obtenir une table dans un restaurant ? Où amener dîner vos amis en pareil cas ? Même si de prime abord vous n'y penseriez pas, vous pourriez les amener dans un de ces cours de cuisine  dispensés par une école reconnue de la place. Vous pourriez ainsi cuisiner un seul plat mais vous régaler de toutes les merveilles concoctées par vos camarades de classe. Vous pourriez aussi y rencontrer quelques personnalités improbables : des couples fuyant la compagnie de leurs enfants le temps d'une soirée, des banquiers solitaires espérant trouver la femme idéale, des femmes au foyer si bobonnes qu'elles cherchent vraiment à améliorer leur éventail culinaire. 
Vous pourriez enfin y faire la connaissance de vrais chefs en herbe, telles cette Japonaise et sa fille, très concentrées sur leur fourneau, veillant à la cuisson idoine de leur plat. L'expérience devient vraiment singulière quand  ces délicieuses dames nippones notent avec application votre recette de vin chaud allemand. Bon appétit ! 


Institute of Culinary Education, 50 West 23rd Street, New York 10010

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